במקום שבו צוחקים ושרים - שם יש אנשים טובים. כך אמר לי שלשום דוד אהוב אחד שלי. לא כל אחד יכול להיות זמר - כך מקובל לחשוב. אולם רובם של האנשים אוהבים מאוד לשיר. אנחנו שרים בזמן רחיצת הכלים, אנחנו שרים עם הרדיו באוטו וכמובן - אנחנו מאוד מאוד אוהבים לשיר במקלחת. מדוע אנחנו כל כך אוהבים לשיר? מה השירה עושה לנו בעצם?
ובכן, מסתבר שלשירה יש תפקיד משמעותי מאוד בבריאותנו הגופנית כמו גם הנפשית.
אפקט השירה על הבריאות הגופנית
כאשר אנו שרים, אנו למעשה עובדים על הנשימה שלנו. הפקת הקול מתרחשת כאשר אוויר נדחף מהריאות החוצה באמצעות הסרערפת לעבר מיתרי הקול שלנו ומניע אותם. בזמן הזה אנחנו למעשה נושפים, אולם לא נשיפה רגילה החוצה, אלא נשיפה איטית - הוצאת אוויר במהירות נשלטת ומווסתת. בגלל שבשירה אנחנו חייבים לעמוד בקצב מסוים בין משפט מוזיקאלי אחד למשנהו ולא תמיד יש לנו זמן לקחת אוויר 'כמו שצריך', שאיפת האוויר מתרחשת במהירות על ידי הרפיה רגעית של שרירי הבטן. האוויר לא נשאף פנימה אלא נשאב. הפעולה הזו מעודדת את מה שנקרא נשימה מהבטן - שהיא נשימה בריאה ועמוקה יותר מנשימה שטחית מהחזה. נוסף לכך, בגלל העבודה עם שרירי הבטן ועם קצב הנשימה שלנו בשירה, יש גם שיפור בזרימת הדם שלנו בגוף. גם הריכוז שלנו משתפר, היות שבזמן השירה שתי האונות שלנו במוח עובדות ביחד.
אפקט השירה על הבריאות הנפשית
כולנו יכולים להרגיש כיצד מצב הרוח שלנו מתבטא מיידית בקול: כאשר אנחנו כועסים - הקול שלנו צועק ומרעים. כאשר אנחנו חסרי ביטחון הקול שלנו הופך להיות חלש וממלמל. אנחנו לא תמיד מעוניינים בביטויים רגשיים בקול שלנו. כאשר אנחנו צועקים למשל, אנחנו לא תמיד מרוצים מהתוצאות של הצעקות שלנו, שלא לדבר על חוסר שביעות הרצון של הסביבה. הרבה פעמים אנחנו מתחרטים. לעומת זאת, כבר נאמר בעבר שלשמור בבטן זה לא כל כך בריא. מה עושים אם כן?
ובכן, הפתרון הוא לשיר. כאשר אנחנו שרים אנחנו יכולים לצעוק, לבכות, להתריס, ולשחרר כל אנרגיה מיותרת שהצטברה בנו. האנשים הסובבים אותנו לא יראו את זה כביטוי אגרסיבי כמו צעקה אלא כאמנות. אנחנו - אני מבטיחה לכם - נרגיש משוחררים לפחות באותה המידה שהיינו משתחררים אם היינו צועקים. אולי אפילו יותר.
לכן שירו. שירו באוטו, שירו במטבח ושירו במקלחת. שירו הרבה ותהיו בריאים!
עוד מידע על שירה אתם יכולים למצוא כאן:
http://voice.site.co.il
אלה אלרם - מורה לפיתוח קול וזמרת. בעלת תואר שני ודוקטונטית למוזיקולוגיה בבר אילן, כמו כן בוגרת רימון ובעלת תעודת הוראה. לימדה בבר אילן פיתוח קול מטעם המכון לאינטגרציה והמחלקה למוזיקה - מסלול תרפיה במוזיקה, ושרה עם התזמורת הפילהרמונית בתוכניות 'חבר חדש בראי' ו'מה נשמע'. למידע נוסף בנושאי פיתוח קול אתם מוזמנים לבקר באתר של אלה אלרם Visit פיתוח קול אלה אלרם